Praktisk informasjon

Velkommen til Horten

Horten torg i høstfarger

Horten er en kystkommune med en kystlinje på 40 kilometer fra Tønsberg kommune i sør til Re kommune i nord. Her finner du en fantastisk kyststi langs sjøen og mange andre flotte turområder i skog og mark. Horten har et sjarmerende handelssentrum med gågåter og torg, hyggelige kafeer og levende uteliv.

I Horten kommune finner du spor av bosetninger tilbake til steinalderen og vikinggravene på Borrehaugene viser at kommunen var et maktsenter i Vikingtiden. 

Du finner mer informasjon om byens attraksjoner på www.visithorten.noHortenlove.no og Horten.kommune.no 


Konferansested

Artilleriverkstedet

Horten er en gammel industriby. Ti år etter den kongelige resolusjon av 21. november 1818, bestemte kronprinsregent Karl Johan at Norges nye hovedetablissement for marinen skulle flyttes til Horten. Horten Verft, som i en årrekke var selve ryggraden i kommunen, med godt over 2 000 ansatte gikk konkurs i 1987. Etter dette har det store verftsområdet utviklet seg som næringspark med en samling mindre bedrifter. Dette vil dere få nærkontakt med, da vårt konferansested er i det gamle Artilleriverkstedet.

Les mer om Artilleriverkstedets historie her.

Overnatting

Tretopphyttene

Overnatting - sammen eller alene

En god natts søvn er viktig når en er på jobbreise. Vi legger til rette for ulike bomuligheter. Du kan ha rom alene, eller dele med opptil 4-9 personer. En hel avdeling kan dele en leilighet, rom eller tretopphytte. Vi gjør oppmerksomme på at det også vil være mulig å bestille hotell ved påmelding.

Her er noen av valgene vi har å by på:

HotellKapasitetAlternativerAvstand fra Artilleriverkstedet
Sjømilitære samfund47 romEnkeltrom: 1595,-
Dobbeltrom: 1845,-
Tremannsrom: 2145,-
5 min
Gamlehorten Gjestegård*51 plasserEnkeltrom: 895,-
Dobbeltrom: 1095,-
Tremannsrom: 1550,-
5 min
Thon Hotel Horten123 romEnkeltrom: 1254,-
Dobbeltrom: 1454,-
2 km
First Hotel Horten77 romEnkeltrom: 1095,-
Dobbeltrom: 1295,-
3 km
Grand Hotel Åsgårdstrand Enkeltrom: 1195,-
Dobbeltrom: 1495,-
11 km
Tretopphytter*5 hytter7 (god plass) til 9 pers (trangt)8 km


*Gamlehorten Gjestegård
holder av alle sine rom til denne konferansen. De holder til like ved Artilleriverkstedet.
Rom bookes direkte på mail til booking@gamlehorten.no. Oppgi referanse "Legevakten".  

For de av dere som er interessert i å leie Tretopphytte må denne reservasjonen gjøres direkte til post@tretopphytter-oslofjord.no
Merk at hyttene ligger 8 km fra Artilleriverkstedet.

Transport


Tog
: Det går tog fra Oslo til Skoppum, kun 8 kilometer fra Horten sentrum. For mer informasjon om rutetider, se NSBs nettsider

Det er også mulig å ta toget til Moss og deretter Bastøfergen til Horten. Bastøfergen har en halvtimes overgang, og er gratis for passasjerer uten kjøretøy. Se Ruter for mer informasjon om rutetider. 

Buss: Det er flere bussavganger mellom Oslo og Horten daglig. Turen tar rundt 2 timer. Se Ruter for mer informasjon. 

Fly: Torp Sandefjord lufthavn ligger 35 minutter fra Horten. Det går også egne flybusser. Oslo lufthavn ligger nord for Oslo, rundt 1,5 timer fra Horten med bil. 

Trykk her for mer informasjon om transport.


Fysisk fostring – vi legger til rette for å bli med på tur!

Lystlunden Park er kommunens største park- og idrettsanlegg, ca. 200 dekar. Parken har store, vakre trær, plener, gangstier, musikkpaviljong, andedam og lekeplass. Skulpturer av Arne Durban og Ørnulf Bast. I Horten har vi et av Norges største og mest populære utendørs skateboard anlegg. Horten Skatepark. Parken kan benyttes av alle som har lyst, og er åpen hele året. Inneholder Street, Bowl og Vert fasiliteter.

Kommunens natur gir store muligheter for småturer til fots eller på to hjul. Her kan bl.a. nevnes Kyststien, Møringa på Karljohansvern, Hortensmarka med Borrevannet, Adalstjern og Adalsborgen, Løvøya, Varnestangen og Veggefjell med flott utsikt inn mot Holmestrandsfjorden, Drammensfjorden og Oslofjorden.

Borre Golfbane regnes som et av Norges flotteste golfanlegg; både natur- og banemessig. Med sine 18-hull, ligger den i et usedvanlig vakkert område mot Borrevannet, som har et rikt fugle- og dyreliv. Vi har reservert banen på ettermiddagen fredag 13.09.19. Interesserte er hjertelig velkommen til å spille golf på Borre Golfbane denne ettermiddagen, spillerne må selv ta kontakt med Borre Golfbane dersom de ønsker å leie utstyr (det finnes ikke ubegrenset med golfutstyr til leie). Borre Golfbane ligger ca 5 min kjøring fra alle hoteller i kommunen (foruten Åsgårdstrand).

Les mer om dette under fanen program.

Lystlunden Park